+31 (0)3 13 45 08 57

Zo houd je een effectief functioneringsgesprek

Zo houd je een effectief functioneringsgesprek

10:15 21 juli in Blog
0 Reacties

Functionerings- en beoordelingsgesprekken zijn essentieel voor werkgever en werknemer. Het is de ultieme kans om van gedachten te wisselen en de samenwerking te evalueren. Maar hoe maakt u er nu een effectief gesprek van, in plaats van een vrijblijvend praatje? Met deze stappen bent u goed voorbereid.

1. Voorbereiding: zet concrete voorbeelden op papier van positieve en negatieve zaken. Zo kunt u uw feedback toelichten. Pak eventueel het verslag van eerdere gesprekken erbij om te kijken hoe de werknemer zich heeft ontwikkeld.

2. Tijd en structuur: trek minstens een uur uit voor het gesprek, maar laat het niet langer dan twee uur duren. Houd een duidelijke structuur aan en werk ieder onderwerp zorgvuldig af.

3. Luisteren: blijf met uw aandacht bij de medewerker en reageer op wat hij/zij zegt. Let ook op de lichaamstaal en speel hierop in. Leef u ook in en stel diegene op zijn gemak.

4. Duidelijk en positief zijn: wees duidelijk, zowel wat betreft complimenten als kritiek. Draai er niet omheen. Benoem ook voldoende positieve punten, dat werkt motiverend.

5. Denk mee: als er ongewenst gedrag is, geef dan alternatieven en oplossingen om dit te verbeteren.

6. Wees eerlijk: is er slecht nieuws te melden? Verbloem dit dan niet, maar wees direct eerlijk en duidelijk. Geef de werknemer de kans om te reageren en eventuele frustraties te uiten, waarna er ruimte ontstaat voor een constructief gesprek.

Wilt u meer weten over het houden van effectieve gesprekken? Neem dan gerust contact met mij op.

Fred Milius

Fred Milius

milius@mtctraining.nl
Geen Reacties

Plaats een reactie